Privatumo politika

Bendra informacija

Uždaroji akcinė bendrovė "Baltic Clipper", į. k. 110437597, buveinės adresas -  Laisvės al. 61-1, Kaunas, adresas korespondencijai – Gedimino pr. 64, Vilnius (toliau – Duomenų valdytojas) šia privatumo politika (toliau – Privatumo politika) nustato  asmens duomenų tvarkymo sąlygas naudojantis Duomenų valdytojo valdoma interneto svetaine www.bc.lt (toliau – Interneto svetainė). Privatumo politikos nustatytos sąlygos taikomos kiekvieną kartą apsilankius svetainėje, nepaisant to, kokį įrenginį (kompiuterį, mobilųjį telefoną, planšetę, televizorių ar kt.) naudojate.
Labai svarbu, kad atidžiai perskaitytumėte Privatumo politiką, nes, kiekvieną kartą lankydami Duomenų valdytojui priklausančią Interneto svetainę sutinkate su sąlygomis, aprašytomis šioje Privatumo politikoje. Jei nesutinkate su šiomis sąlygomis, prašome pasirinkti kitą Interneto svetainę.
Duomenų subjektas pateikdamas savo asmens duomenis (įskaitant duomenis, kuriuos tiesiogiai ar netiesiogiai pateikia lankydamasis internetinėje svetainėje ir naudodamasis jos paslaugomis), sutinka ir neprieštarauja, kad Duomenų valdytojas juos valdytų ir tvarkytų šioje Privatumo politikoje, Duomenų subjekto sutikime nurodytais bei teisės aktuose numatytais tikslais ir tvarka.

Duomenų subjektu šioje Privatumo politikoje laikomas Besikreipiantis asmuo, Klientas, Kandidatas, Skambinantysis telefonu arba bet koks kitas fizinis asmuo, kurio asmens duomenis tvarko Duomenų valdytojas.

Besikreipiantis asmuo – fizinis asmuo besidomintis Duomenų valdytojo teikiamomis paslaugomis ar norintis susisiekti su Duomenų valdytoju kitais klausimais.

Klientas - asmuo, įsigijęs prekių, paslaugų iš Duomenų valdytojo arba sudaręs sutartį su Duomenų valdytoju dėl verslo ir poilsio kelionių organizavimo paslaugų teikimo.

Kandidatas - asmuo, dalyvaujantis ar ketinantis dalyvauti Duomenų valdytojo vykdomoje personalo atrankoje.

Skambinantysis telefonu – asmuo skambinantis Internetinėje svetainėje nurodytu kontaktiniu telefonu dėl Duomenų valdytojo paslaugų teikimo ir/ar kitais klausimais.

Dalyvis – asmuo dalyvaujantis ar ketinantis dalyvauti Duomenų valdytojo organizuojamuose žaidimuose, akcijose ir/ar konkursuose.

Duomenų valdytojas asmens duomenis rinka laikantis galiojančių Europos Sąjungos bei Lietuvos Respublikos teisės aktų reikalavimų bei kontroliuojančių institucijų nurodymų. Taikomos visos protingos techninės ir administracinės priemonės tam, kad surinkti duomenys apie Duomenų subjektus būtų apsaugomi nuo praradimo, neleistino naudojimo ir pakeitimų.

Asmenys, kurie yra jaunesni negu 16 metų, negali teikti jokių asmens duomenų per Duomenų valdytojo Internetinę svetainę. Jei esate asmuo, kuris yra jaunesnis negu 16 metų, prieš pateikdami asmeninę informaciją, turite gauti savo tėvų arba kitų teisėtų globėjų sutikimą.

Ši Privatumo politika sudaryta vadovaujantis 2018 05 07 galiojančiais teisės aktais, tame tarpe Europos Parlamento ir Tarybos reglamentu (ES) 2016/679 dėl fizinių asmenų apsaugos tvarkant asmens duomenis ir dėl laisvo tokių duomenų judėjimo ir kuriuo panaikinama Direktyva 95/46/EB (toliau – Bendrasis duomenų apsaugos reglamentas), Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymu, kitais Europos Sąjungos ir Lietuvos Respublikos teisės aktais. Privatumo politikoje vartojamos sąvokos suprantamos taip, kai jos yra apibrėžtos Bendrajame duomenų apsaugos reglamente ir Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatyme.

Kokią informacija apie jus renkame?

Tiesiogiai jūsų pateikiama informacija.

Tiesiogiai klientų užklausose pateikta ir nurodyta informacija.

Informacija, kaip naudojate mūsų Interneto svetainę.

Jeigu jūs lankotės mūsų Interneto svetainėje, mes taip pat renkame informaciją, kuri atskleidžia mūsų teikiamų paslaugų naudojimo ypatumus arba automatiškai generuojama vizitų statistika. Daugiau apie tai skaitykite „Slapukai“.

Informacija iš trečiųjų šalių šaltinių

Mes galime gauti informacijos apie jus iš viešųjų ir komercinių šaltinių (kiek tai leidžia galiojantys teisės aktai) ir susieti ją su kita informacija, kurią gauname iš jūsų arba apie jus. Informacijos apie jus galime gauti ir iš trečiųjų šalių socialinių tinklų paslaugų, kai prie jų prisijungiate, pavyzdžiui, per paskyras “Facebook” socialiniame tinkle.

Kita mūsų renkama informacija
Mes taip pat galime rinkti ir kitą informaciją apie jus, jūsų įrenginį ar jūsų naudojimąsi mūsų svetainės turiniu su jūsų sutikimu.

Jūs galite rinktis nepateikti mums tam tikros informacijos, tačiau tokiu atveju gali būti neleidžiama naudotis kai kuriomis mūsų siūlomomis paslaugomis (pavyzdžiui, užsisakyti lėktuvo bilieto ar poilsinės kelionės).

Asmens duomenų tvarkymas konsultacijos, užklausos pateikimo tikslu

Besikreipiančiųjų asmenų, įskaitant Skambinančiuosius telefonu, į Duomenų valdytoją konsultacijos, užklausos pateikimo ar/ir kitais klausimais tikslu asmens duomenų tvarkymas. Duomenų valdytojas tvarko tokius besikreipiančiųjų, įskaitant Skambinančiuosius telefonu, asmens duomenis:

  • Vardas;
  • Pavardė;
  • Telefono numeris;
  • El. pašto adresas.

Tuo atveju, jeigu į Duomenų valdytoją kreipiasi besikreipiančiojo atstovas, Duomenų valdytojas tvarko tokius besikreipiančio atstovo duomenis:

  • Vardas;
  • Pavardė;
  • Ryšys su besikreipiančiu Duomenų subjektu;
  • Telefono numeris;
  • El. pašto adresas.

Besikreipiančiųjų duomenys nėra perduodami tretiesiems asmenims.

Asmens duomenų tvarkymas kelionių agentrūrų paslaugų teikimo tikslu

Klientų duomenų tvarkymas. Duomenų valdytojas tvarko šiuos Klientų duomenis:

  • Vardas;
  • Pavardė;
  • Gimimo data;
  • Asmens kodas;
  • Asmens tapatybės dokumentų duomenys;
  • Darbovietės duomenys;
  • Lojalumo kortelių Nr. (aviakompanijų ir kt. bendrovių pagal poreikį)
  • Telefono numeris;
  • El. pašto adresas;
  • Kiti informacija susijusi su perkama preke ir/ar paslauga.

Tuo atveju, jeigu Klientas yra atstovaujamas kito asmens, Duomenų valdytojas tvarko tokius Kliento atstovo asmens duomenis:

  • Vardas;
  • Pavardė;
  • Ryšys su besikreipiančiu Duomenų subjektu;
  • Telefono numeris;
  • El. pašto adresas.

Duomenys gaunami tiesiogiai iš Klientų ar jų atstovų, turint jų sutikimą, ar vykdant sutartį su Klientu, ar/ir iš kitų trečiųjų asmenų, turinčių ryšių su Duomenų subjektu, pagal poreikį perduodami šiems gavėjams: turizmo ir transporto paslaugas teikiantiems partneriams (kelionių organizatoriai, aviakompanijos arba aviabilietų ar kitų transporto priemonių bilietų rezervavimo sistemos, viešbučiai, pervežimo, nuomos, ekskursijų, gidų ir kitos Klientų pageidaujamos paslaugas teikiančios įmonės).

Duomenų valdytojas įsipareigoja neperduoti Jūsų asmens duomenų jokioms nesusijusioms trečiosioms šalims, išskyrus šiuos atvejus:

  • jei yra jūsų sutikimas asmens duomenų atskleidimui;
  • teikiant paslaugas – mūsų partneriams, siekiant įgyvendinti Jūsų užsakytas paslaugas. Šiems paslaugų tiekėjams mes suteiksime tik tiek jūsų asmeninės informacijos, kiek bus būtina konkrečiai paslaugai atlikti;
  • įgyvendinant Duomenų valdytojo teisėtus interesus (pvz. skolų išieškojimo atveju);
  • įgaliotoms institucijoms Lietuvos Respublikos teisės aktų numatyta tvarka.

Duomenų valdytojas gali pateikti Klientų ir kitų Duomenų subjektų asmens duomenis šioje Privatumo politikoje nenurodytiems Duomenų tvarkytojams, kurie teikia paslaugas (atlieka darbus) Duomenų valdytojui ir tvarko Klientų ir Duomenų subjektų asmens duomenis Duomenų valdytojo vardu. Duomenų tvarkytojai turi teisę tvarkyti asmens duomenis tik pagal Duomenų valdytojo nurodymus ir tik ta apimtimi, kiek tai yra būtina siekiant tinkamai vykdyti sutartyje su Klientu nustatytus įsipareigojimus. Pasitelkdamas duomenų tvarkytojus Duomenų valdytojas imasi visų reikiamų priemonių, siekdamas užtikrinti, kad duomenų tvarkytojai būtų įgyvendinę tinkamas organizacines ir technines saugumą užtikrinančias priemones bei išlaikytų asmens duomenų paslaptį.

Asmens duomenų tvarkymas kelionių agentūros paslaugų teikimo tikslais tvarkymo pagrindu yra: duomenų subjekto sutikimas ir/arba sutarties su Duomenų subjektu vykdymas (Bendrojo duomenų apsaugos reglamento 6 str. 1 d. a) p. ir b) p.).

Asmens duomenų tvarkymas kandidatų į darbo vietas personalo atrankos tikslais

Duomenų valdytojas personalo atrankos tikslais tvarko Kandidato savanoriškai pateiktus asmens duomenis tokia apimtimi, kokia asmens duomenys buvo pateikti.

Duomenys gaunami tiesiogiai iš kandidatų ir/ar iš trečiųjų asmenų teikiančių darbo skelbimų internetinių svetainių. Šie duomenys nėra perduodami tretiesiems asmenims.

Kandidatų duomenys tvarkomi sutikimo, išreikšto pateikiant savo duomenis ir įvertinant jo duomenų pateikimą kaip aktyvų sutikimą tvarkyti jo asmens duomenis konkrečios personalo atrankos (paskelbtos ar kitu būdu tapusios žinomos Kandidatui) tikslu ir/ar prašymu prieš sudarant sutartį (Bendrojo duomenų apsaugos reglamento 6 str. 1d. a) ir b) p.).

Asmens duomenų tvarkymas žaidimų, akcijų, konkursų organizavimo tikslais

Duomenų valdytojas asmens duomenis gali tvarkyti konkursų ar akcijų vykdymo tikslais, tik turėdamas Duomenų subjekto sutikimą. Duomenų valdytojas gali rinkti šiuos Dalyvių asmens duomenis:

  • Vardas;
  • Pavardė;
  • Nuotraukos;
  • Telefonas;
  • El. paštas.

Duomenys gaunami tiesiogiai iš Duomenų subjektų dalyvaujančių žaidimuose, akcijose ir/ar konkursuose. Šie duomenys nėra perduodami tretiesiems asmenims, tačiau gali būti viešai skelbiami Duomenų subjekto Internetinėje svetainėje ir/arba Duomenų valdytojui priklausančiose socialinio tinklo Facebook paskyrose. Duomenų valdytojas gali skelbti: vardą, pavardę (arba socialiniuose tinkluose registruotą Duomenų subjekto pseudonimą), nuotrauką.

Asmens duomenys tvarkomi sutikimo, išreikšto pateikiant savo asmens duomenis (Bendrojo duomenų apsaugos reglamento 6 str. 1 d. a) p. pagrindu).

Asmens duomenų tvarkymas tiesioginės rinkodaros tikslu

Duomenų valdytojas su naujienlaiškių gavėjais siekia dalintis tik aktualiomis naujienomis apie kelionių ir skrydžių paslaugas, nuolaidas, pasiūlymus, konkursus ir kita naudinga informacija. Tai įgyvendina vadovaudamasis šia Privatumo politika.

Duomenų valdytojas asmens duomenis tvarko tiesioginės rinkodaros tikslu, tik turėdamas aiškiai išreikštą Duomenų subjekto sutikimą. Tiesioginės rinkodaros tikslu tvarkomi šie Klientų ir kitų Duomenų subjektų asmens duomenys:

  • Vardas;
  • Pavardė;
  • Telefono numeris;
  • El. pašto adresas.

Išsiuntus naujienlaiškį Duomenų valdytojas gali rinkti statistinius duomenis apie Duomenų subjekto elgesį susijusį su naujienlaiškio naudojimu ir turiniu (pavyzdžiui, ar naujienlaiškis buvo perskaitytas, kokios nuorodos Duomenų subjekto buvo atidarytos).

Duomenų subjekto el. pašto adresas gali būti naudojamas reklamos pateikimui per Facebook, Google ir kitas reklamos platformas, pritaikant reklamą tikslinei auditorijai.

Pagal jūsų pateiktus asmens duomenis, tiesioginės rinkodaros tikslu, gali būti vykdomas jūsų asmens duomenų profiliavimas, siekiant pasiūlyti jums individualiai pritaikytus sprendimus ir pasiūlymus. Jūs bet kada galite atšaukti savo sutikimą tvarkyti asmens duomenis automatizuotu, įskaitant profiliavimą, tvarkymo būdu arba tam prieštarauti (jeigu toks būdas būtų taikomas).

Asmens duomenys gaunami tiesiogiai iš Duomenų subjektų. Asmens duomenis Duomenų valdytojas gali perduoti tik tretiesiems asmenims, teikiantiems specializuotas paslaugas, tam, kad išsiųstų el. laiškus, pritaikytų per reklamos platformas užsakomos reklamos pobūdį, likdamas atsakingas už duomenų tvarkymą.

Klientų ir kitų Duomenų subjektų asmens duomenys tvarkomi sutikimo, išreikšto pateikiant savo duomenis ir sutinkat tvarkyti asmens duomenis tiesioginės rinkodaros tikslu, pagrindu (Bendrojo duomenų apsaugos reglamento 6 str. 1d. a) p.).

Informuojame, kad Duomenų subjektas turi teisę nesutikti ar bet kuriuo metu atšaukti savo sutikimą tvarkyti jo asmens duomenis tiesioginiais rinkodaros tikslais, įskaitant profiliavimą, kiek jis susijęs su tokia tiesiogine rinkodara, nenurodydamas nesutikimo motyvų:
· Paspausdamas naujienlaiškio pabaigoje ar internetinėje svetainėje esančią nuorodą “atsisakyti naujienlaiškio”
· Parašydamas el. paštu info@bc.lt arba paskambindamas telefonu (8-5) 2490900.

Sutikimo atšaukimas taikomas duomenų tvarkymo apribojimui/atsisakymui po jo pateikimo, tačiau iki atsisakymo ar sutikimo atšaukimo atliktas duomenų tvarkymas laikomas teisėtu.

Asmens duomenų tvarkymas personalo, klientų saugumo ir turto apsaugos užtikrinimo (vaizdo stebėjimo) tikslais

Duomenų valdytojas personalo, klientų bei kitų į vaizdo stebėjimo lauką patekusių asmenų, taip pat turto apsaugos užtikrinimo (vaizdo stebėjimo) tikslais tvarko savo personalo ir klientų bei kitų į vaizdo stebėjimo lauką patekusių asmenų vaizdo duomenis siekdamas užtikrinti jų bei turto saugumą.

Informuojame, kad Jūsų vaizdo duomenys užfiksuojami Duomenų valdytojo vaizdo stebėjimo įranga, kuomet lankotės Duomenų valdytojo biuruose. Vaizdo duomenys gali būti perduodami tik teisėsaugos institucijoms pagal Lietuvos Respublikos teisės aktų numatytą tvarką.

Asmens duomenys vaizdo stebėjimo tikslu tvarkomi Duomenų valdytojo teisėto intereso pagrindu (Bendrojo duomenų apsaugos reglamento 6 str. 1 d. f) p.)

Ką darome, kad apsaugotume jūsų informacija?

Asmens duomenys yra saugomi nuo praradimo, neleistino naudojimo ir pakeitimų. Įdiegėme fizines ir technines priemones, kad apsaugotume visą informaciją, kurią renkame mūsų paslaugų teikimo tikslais. Primename, kad, nors ir imamės tinkamų veiksmų jūsų informacijai apsaugoti, nė viena svetainė, internetu atliekama operacija, kompiuterių sistema ar belaidis ryšys nėra visiškai saugūs.

Duomenų valdytojas taiko skirtingus Asmens duomenų saugojimo terminus, vadovaudamasis teisės aktų reikalavimais bei atsižvelgdamas į asmens duomenų tvarkymo tikslus.

Asmens duomenų saugojimo terminai:

Asmens duomenų tvarkymo tikslas

Saugojimo terminas

Duomenų subjektų asmens duomenų tvarkymas konsultacijų, užklausų įvykdymo tikslais

1 metai nuo konsultacijos, užklausos įvykdymo dienos. Išskyrus atvejus, kai Duomenų subjektas kreipiasi dėl Duomenų valdytojo paslaugų  teikimo. Tuomet taikomas bendrasis 10 metų terminas

Klientų asmens duomenys - paslaugų teikimo tikslais 

10 metų nuo paskutinio kontakto

Kandidatų asmens duomenų tvarkymas personalo atrankos tikslais

4 mėnesiai po to, kai Kandidatas yra priimamas į darbą. Ilgesniam Kandidatų gyvenimo aprašymo ir kitų duomenų saugojimui reikalingas Kandidato sutikimas

Duomenų subjektų asmens duomenų tvarkymas vaizdo stebėjimo tikslu

1 mėnuo

Duomenų subjektų asmens duomenų tvarkymas žaidimų, akcijų, konkursų organizavimo tikslais

1 metai nuo konkurso įvykdymo dienos

Duomenų subjektų asmens duomenų tvarkymas tiesioginės rinkodaros tikslu

5 metus nuo sutikimo gavimo dienos, išskyrus atvejus, jei Duomenų subjektas pageidauja šį terminą pratęsti

Išimtys dėl saugojimo terminų gali būti nustatomos tiek, kiek jos nepažeidžia Duomenų subjektų teisių, atitinka teisinius reikalavimus ir tinkamai dokumentuotos.

Pasibaigus nustatytiems terminams, jei jie nebuvo pratęsti, duomenys bus ištrinami taip, kad jų negalima būtų atkurti.

Jūsų teisės

Duomenų subjektas, kurio duomenys tvarkomi Duomenų valdytojo veikloje, turi šias teises:

  • Žinoti (būti informuotas) apie savo duomenų tvarkymą (teisė žinoti);
  • Susipažinti su savo duomenimis ir kaip jie yra tvarkomi (teisė susipažinti);
  • Reikalauti ištaisyti arba, atsižvelgiant į asmens duomenų tvarkymo tikslus, papildyti asmens neišsamius asmens duomenis (teisė ištaisyti);
  • Savo duomenis sunaikinti arba sustabdyti savo duomenų tvarkymo veiksmus (išskyrus saugojimą) (teisė sunaikinti ir teisė „būti pamirštam“);
  • Turi teisę reikalauti, kad asmens Duomenų valdytojas apribotų asmens duomenų tvarkymą esant vienai iš teisėtų priežasčių (teisė apriboti);
  • Turi teisę į duomenų perkėlimą (teisė perkelti);
  • Nesutikti, kad būtų tvarkomi asmens duomenys, kai šie duomenys tvarkomi ar ketinami tvarkyti tiesioginės rinkodaros tikslais, įskaitant profiliavimą, kiek jis susijęs su tokia tiesiogine rinkodara;
  • Pateikti skundą Lietuvos Respublikos Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai.

Jei nebenorite, kad jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi tiesioginės rinkodaros tikslu, galite rašyti elektroninį laišką adresu info@bc.lt arba skambinti telefonu (8-5) 2490900 ir nesutikti, kad jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi tiesioginės rinkodaros tikslu, nenurodydami nesutikimo motyvų.

Bet kokį prašymą ar nurodymą, susijusį su asmens duomenų tvarkymu, Duomenų subjektas turi teisę pateikti Duomenų valdytojui raštu vienu iš šių būdų: įteikiant tiesiogiai adresu Gedimino pr. 64, Vilnius paštu: Gedimino pr. 64, Vilnius; el. paštu: paštu info@bc.lt.

Duomenų valdytojas gavęs tokį prašymą ar nurodymą, ne vėliau kaip per vieną mėnesį nuo kreipimosi dienos, pateikia atsakymą bei atlieka prašyme nurodytus veiksmus ar atsisako juos atlikti. Prireikus nurodytas laikotarpis gali būti pratęstas dar dviem mėnesiams, atsižvelgiant į prašymų sudėtingumą ir skaičių. Tokiu atveju, per vieną mėnesį nuo prašymo gavimo dienos Duomenų valdytojas informuoja Duomenų subjektą apie tokį pratęsimą, kartu pateikdamas vėlavimo priežastis.

Duomenų valdytojas gali nesudaryti duomenų subjektams sąlygų įgyvendinti aukščiau išvardintų teisių, išskyrus nesutikimą tvarkyti asmens duomenis tiesioginės rinkodaros būdu, kai įstatymų numatytais atvejais, reikia užtikrinti nusikaltimų, tarnybinės ar profesinės etikos pažeidimų prevenciją, tyrimą ir nustatymą, taip pat Duomenų subjekto, Duomenų valdytojo ar kitų asmenų teisių ir laisvių apsaugą.

Trečiųsų šalių svetains, paslaugos ir produktai mūsų svetainėse

Duomenų valdytojo interneto svetainėje gali būti trečiųjų šalių reklaminių skydelių, nuorodų į jų svetaines ir paslaugas, kurių Duomenų valdytojas nekontroliuoja. Duomenų valdytojas neatsako už informacijos, kurią surinko trečiosios šalys, saugą ir privatumą. Turite perskaityti privatumo nuostatas, taikomas trečiųjų šalių svetainėms ir paslaugoms, kuriomis naudojatės.

Jei duomenis apie save pateikėte „Facebook“ pagalba, suprantame, jog sutinkate, kad pateiktu kontaktiniu telefonu ir el. paštu galime su Jumis susisiekti ir pateikti paslaugų pasiūlymus.

Slapukai

Jums besilankant Duomenų valdytojo interneto svetainėje, norime pateikti tokį turinį ir funkcijas, kurios būtų pritaikytos būtent jūsų poreikiams. Tam reikalingi slapukai (angl. cookies). Tai nedideli informacijos elementai, kurie automatiškai sukuriami naršant svetainėje ir yra išsaugomi jūsų kompiuteryje ar kitame galiniame įrenginyje. Jie padeda Duomenų valdytojui atpažinti jus kaip ankstesnį tam tikros interneto svetainės lankytoją, išsaugoti jūsų lankymosi svetainėje istoriją ir pagal tai pritaikyti turinį. Taip pat slapukai padeda užtikrinti sklandų svetainių veikimą, leidžia stebėti lankymosi interneto svetainėse trukmę, dažnumą bei rinkti statistinę informaciją apie svetainių lankytojų skaičių.
Mūsų svetainėje naudojamų slapukų aprašymai

Slapuko pavadinimas Sukūrimo momentas Galiojimo laikas Aprašymas / naudojimo tikslas Naudojami duomenys
PHPSESSID Svetainės užkrovimo metu Iki interneto svetainės lango uždarymo. Išlaiko svetainės veikimui reikalingus duomenis per visas puslapių užklausas. Sugeneruotas kompiuterio kodas
cookieconsent Kada vartotojas paspaudžia mygtuka jog sutinka su slapukų naudojimu 12 mėnesių Išsaugo dabartinio domeno naudotojo slapukų sutikimo būseną. Tekstas „yes“
computer_id Pirmą karta kai vartotojas užeina į svetainę 4 mėnesiai Nustato naudotojo kompiuterį ir leidžia autentifikuoti jį serveryje. Sugeneruotas kompiuterio kodas
user_id Kai vartotojas prisijungia 2 mėnesiai jei vartotojas pažymėjo „prisiminti šiame kompiuteryje“, jei ne – iki interneto svetainės lango uždarymo. Nustato naudotoją ir leidžia autentifikuoti jį serveryje. Užregistruoto vartotojo ID kodas

_utma

Svetainės užkrovimo metu

2 metai

Saugo informaciją kiek kartų lankytojas lankėsi svetainėje, nuo jo pirmo apsilankymo iki paskutinio.

Skaičius

_utmb

Svetainės užkrovimo metu

30 minučių

Saugoma laiko žymė, būtent kada lankytojas įėjo į svetainę.

Laiko kodas

_utmc

Svetainės užkrovimo metu

Iki sesijos pabaigos

Saugoma laiko žymė, būtent kada lankytojas iššėjo iš svetainės. Praėjus 30 minučių jeigu lankytojas neiššėjo iš svetainės, slapuko galiojimas automatiškai baigiasi.

Laiko kodas

_utmz

Svetainės užkrovimo metu

6 mėnesiai

Saugoma informacija iš kur lankytojas atėjo į svetainę, kokia paieškos sistema buvo naudojama, kurią nuorodą paspaudė, kokie raktažodžiai naudojami, ir iš kurios pasaulio vietos lankytojas pasiekė svetainę.

Sugeneruotas kompiuterio kodas
_ga Svetainės užkrovimo metu 24 mėnesiai Saugoma statistikai reikalinga informacija. Sugeneruotas kompiuterio kodas
_gid, UULE Svetainės užkrovimo metu 1 para Saugoma statistikai reikalinga informacija. Sugeneruotas kompiuterio kodas
_gat Svetainės užkrovimo metu 1 minutė Saugoma statistikai reikalinga informacija. Sugeneruotas kompiuterio kodas
1P_JAR Svetainės užkrovimo metu 30 dienų Saugoma statistikai reikalinga informacija. Sugeneruotas kompiuterio kodas
_ym_visorc Svetainės užkrovimo metu Iki sesijos pabaigos Saugoma statistikai reikalinga informacija. Sugeneruotas kompiuterio kodas
_hjIncludedInSample Svetainės užkrovimo metu Iki sesijos pabaigos Saugoma statistikai reikalinga informacija. Skaičius 1
DV Svetainės užkrovimo metu Iki interneto svetainės lango uždarymo. Saugoma statistikai reikalinga informacija. Sugeneruotas kompiuterio kodas
APISID,HSID,SAPISID,SID,SSID Svetainės puslapių, kuriose rodomas Google žemėlapis užkrovimo metu. 2 metai Informacija reikalinga Google žemelapiui naudoti. Sugeneruotas kompiuterio kodas
CONSENT Svetainės užkrovimo metu 20 metų Saugoma statistikai reikalinga informacija. Sugeneruotas kompiuterio kodas
NID Svetainės užkrovimo metu 6 mėnesiai "NID" slapukas turi unikalų "Google" kodą, kuris naudojamas tam kad prisiminti vartotojo nuostatas ir kitą informaciją, pvz., pageidaujamą kalbą, kiek paieškos rezultatų rodyti viename puslapyje ir ar "Google" saugios paieškos filtras yra įjungtas. Sugeneruotas kompiuterio kodas
SIDCC Svetainės užkrovimo metu 3 mėnesiai Apsaugos slapukas, skirtas apsaugoti naudotojų duomenis nuo neteisėtos prieigos. Sugeneruotas kompiuterio kodas
OTZ Svetainės užkrovimo metu 3 mėnesiai Naudojamas tinkinti reklaminius skelbimus „Google“ produktose, pvz., „Google“ paieškoje. Sugeneruotas kompiuterio kodas
atm_adt4 Svetainės užkrovimo metu 12 mėnesių Vartotojo kodas naudojamas nustatant įvairiuose svetainėse rodomos reklamos pobūdį. Sugeneruotas kompiuterio kodas
atm_cat Svetainės užkrovimo metu 2 savaitės Kategorijos kodas naudojamas nustatant įvairiuose svetainėse rodomos reklamos pobūdį. Sugeneruotas kompiuterio kodas
atm_admixer5, atm_ads5, atm_aid5, atm_alvid5, atm_apid5, atm_ceight5, atm_gid5, atm_ibb5, atm_ipon5, atm_recreativ5 Svetainės užkrovimo metu 2 savaitės Informacija naudojama nustatant įvairiuose svetainėse rodomos reklamos pobūdį. Sugeneruotas kompiuterio kodas
DSID, IDE Svetainės užkrovimo metu 2 savaitės Informacija naudojama nustatant įvairiuose svetainėse rodomos reklamos pobūdį. Sugeneruotas kompiuterio kodas

Kaip valdyti ir ištrinti slapukus

Kai naudojate naršyklę mūsų teikiamam turiniui pasiekti, galite konfigūruoti savo naršyklę taip, kad būtų priimti visi slapukai, atmesti visi slapukai arba būtų pranešama, kai slapukas atsiunčiamas. Kiekviena naršyklė skirtinga, todėl, jei nežinote, kaip pakeisti slapukų nuostatas, pasižiūrėkite jos žinyno meniu. Jūsų įrenginio operacinėje sistemoje gali būti papildomų slapukų valdiklių. Jei nenorite, kad informacija būtų renkama slapukų pagalba, pasinaudokite daugelyje naršyklių esama paprasta procedūra, kuri leidžia jums atsisakyti slapukų naudojimosi. Norėdami daugiau sužinoti, kaip valdyti slapukus, apsilankykite adresu: http://www.allaboutcookies.org/manage-cookies/.
Tačiau atkreipiame dėmesį, kad kai kuriais atvejais slapukų ištrynimas gali sulėtinti naršymo internete spartą, apriboti tam tikrų interneto svetainės funkcijų veikimą arba blokuoti prieigą prie svetainės.
Mūsų svetainėje gali būti nuorodų į kitų asmenų, įmonių ar organizacijų interneto tinklalapius. Atkreipiame dėmesį, kad Duomenų valdytojas nėra atsakingas už tokių interneto tinklalapių turinį ar jų naudojamus privatumo užtikrinimo principus. Tad jei paspaudę nuorodą iš Duomenų valdytojo interneto svetainės pateksite į kitus tinklalapius, turėtumėte atskirai pasidomėti jų Privatumo politika.

Baigiamosios nuostatos

Privatumo politikos papildymai ar pakeitimai įsigalioja nuo jų paskelbimo Interneto svetainėje dienos.

Kai po Privatumo Politikos papildymo ar pakeitimo Duomenų subjektas naudojasi Interneto svetaine ir/ar Duomenų valdytojo teikiamomis paslaugomis, laikoma, kad Duomenų subjektas neprieštarauja dėl tokių papildymų ir/ar pakeitimų.

Ssusisiekite su mumis

Jei dėl šioje Privatumo politikoje pateiktos informacijos jums iškiltų klausimų, maloniai prašome kreiptis bet kuriuo jums patogiu būdu:

Telefonu: (8-5) 2490900
El. paštu: info@bc.lt
Paštu: Gedimino pr. 64, Vilnius

Naujienų prenumerata

Užsisakykite mūsų naujienlaiškį ir kiekvieną savaitę savo el.pašte sekite geriausius skrydžių pasiūlymus.

Prenumeruoti